Ένας λιβανέζος στρατιώτης κι ένας καταζητούμενος μαχητής σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στον βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας κι έναν γιατρό.

Ο ένοπλος Αμπντουλραχμάν Ταμάρ κατεζητείτο για την εμπλοκή του σε φονικές συγκρούσεις με τον στρατό που σημειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στον βόρειο Λίβανο. Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Μπανίν, βορειοανατολικά της Τρίπολης.

Περίπολοι του στρατού πραγματοποίησαν έρευνες σε γειτονικούς χώρους, ενώ αναπτύχθηκαν ενισχύσεις στην περιοχή έπειτα από το περιστατικό.

Τον περασμένο Οκτώβριο, που κλιμακώθηκαν οι συγκρούσεις στο βόρειο Λίβανο, σκοτώθηκαν 12 στρατιώτες και περισσότεροι από 20 μαχητές. Τα κρούσματα πολιτικής βίας στον βόρειο Λίβανο πυροδοτούνται από την ένοπλη σύγκρουση στη γειτονική Συρία.

Η σταθερότητα του Λιβάνου δοκιμάζεται από τον εμφύλιο στη Συρία και λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για τα σχέδια των ένοπλων ισλαμιστών να επεκτείνουν τη σύγκρουση στη χώρα τους.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένοπλοι που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στη συνοριακή πόλη Άρσαλ.

Οι ένοπλοι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούν 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου, που απήχθησαν στη διάρκεια της επιδρομής, ενώ ήδη εκτέλεσαν τέσσερα.