Η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, την πρώτη στο εξωτερικό, από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Με την επίσκεψη αυτή η κ. Γκράμπαρ – Κιτράροβιτς επιθυμεί συμβολικά να συνεισφέρει στην πορεία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ισοτιμία των Κροατών που ζουν στη χώρα, ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Κροατίας.

Η πρόεδρος της Κροατίας θα συναντηθεί στο Σαράγεβο με την τριμερή προεδρία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, τον προεδρεύοντα, Μλάντεν Ίβανιτς και τα μέλη, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς. Επίσης θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και τα μέλη των δύο Σωμάτων της Βουλής.

Η πρόεδρος της Κροατίας δήλωσε ότι επέλεξε να επισκεφθεί πρώτα τη γειτονική Βοσνία – Ερζεγοβίνη, επειδή το Ζάγκρεμπ ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα της Βοσνίας, την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και πάνω απ’ όλα «για την ισότητα των τριών λαών της, δηλαδή και του κροατικού λαού».