Αστυνομικοί του Λος Άντζελες σκότωσαν χθες, Κυριακή, έναν άνδρα, πιθανόν άστεγο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λος Άντζελες μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων από το συμβάν που βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook, δείχνει μια βίαιη λογομαχία ανάμεσα σ’ έναν άνδρα και πολλούς αστυνομικούς στη φτωχή συνοικία Σκιντ Ρόου, κοντά στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία εξήγησε πως ο άνδρας έγινε στόχος τριών αστυνομικών αφού επιχείρησε να πάρει το όπλο ενός εξ αυτών στη διάρκεια της λογομαχίας.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κληθεί επιτόπου για μια κλοπή, επιχείρησαν να θέσουν υπό έλεγχο τον ύποπτο, ο οποίος άρχισε να παλεύει μαζί τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο διοικητής Άντριου Σμιθ.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τότε ένα τέιζερ, εξήγησε.

Στο βίντεο εικονίζεται ένας άνδρας πολύ νευρικός απέναντι σε αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να τον θέσουν υπό έλεγχο.

“Άφησε το όπλο”, ακούγεται να φωνάζει κάποιος στο βίντεο πριν ακουστούν πολλοί πυροβολισμοί και φωνές περαστικών για βοήθεια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ο θάνατος του εν λόγω άνδρα, ο οποίος ήταν κατά πάσα πιθανότητα ένας άστεγος που ζούσε σε μία από τις πολυάριθμες σκηνές που έχουν στηθεί στη συνοικία του Σκιντ Ρόου, διαπιστώθηκε επιτόπου, εξήγησε ο Άντριου Σμιθ, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο πράγματι για άστεγο.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από έναν ανεξάρτητο γενικό επιθεωρητή, ανακοίνωσαν ο εισαγγελέας της περιφέρειας και η διεύθυνση ερευνών της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο επεισόδιο ήταν πιθανόν εφοδιασμένοι με κάμερες.

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά, διευκρίνισε ο Άντριου Σμιθ.

Τοπικό μέσο ενημέρωσης υποστήριξε πως τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ.

Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Στο Σκιντ Ρόου υπάρχουν πολυάριθμοι ξενώνες για τους άστεγους της περιοχής, ενώ ορισμένοι άστεγοι έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια της συνοικίας.

Οι αστυνομικοί είχαν επέμβει για μια διάρρηξη και, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, το θύμα πάλευε με κάποιον μέσα στη σκηνή του, σύμφωνα με την εφημερίδα “Λος Άντζελες Τάιμς”.

Έχουν προηγηθεί πολλές υποθέσεις φόνων Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς, οι οποίες έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το ρατσισμό στις τάξεις της αστυνομίας και για την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2014.

Τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι στην περιοχή συνέχισε να επικρατεί μεγάλη ένταση για πολλές ώρες μετά το επεισόδιο.

Το βίντεο δείχνει επίσης έναν αστυνομικό να ακινητοποιεί μια γυναίκα, η οποία είχε μαζέψει ένα γκλομπ που ήταν πεσμένο στο έδαφος για να το υψώσει εναντίον των αστυνομικών.