Σε κάθειρξη 22 ετών καταδικάστηκε μια νοσοκόμα από τη Ζιμπάμπουε επειδή κλείδωσε σε ένα συρτάρι ένα μωρό που έκλαιγε πολύ δυνατά και πήγε να δει τηλεόραση, αφήνοντάς το να πεθάνει.

Η εφημερίδα Chronicle που δημοσίευσε την είδηση ανέφερε ότι η 22χρονη Βάιολετ Μόγιο είχε αναλάβει να προσέχει το μωρό ενώ οι γονείς του εργάζονταν στην πόλη Μπουλαουάγιο, το δεύτερο σε μέγεθος αστικό κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τάισε το ηλικίας 10 μηνών βρέφος και το έβαλε να κοιμηθεί. Όμως μετά από πέντε ώρες εκείνο ξύπνησε και άρχισε να κλαίει. Η νοσοκόμα προσπάθησε ματαίως να το ηρεμήσει και τελικά το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το έκλεισε στο συρτάρι για να δει τηλεόραση με την ησυχία της. Όταν πήγε να το ξαναδεί, τρεις ώρες αργότερα, το παιδί είχε πεθάνει.

Ο δικαστής Λόρενς Καμότσα χαρακτήρισε «πολύ σκληρή και βάναυση» τη συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας και την καταδίκασε για φόνο εκ προθέσεως. «Παρά το κλάμα του μωρού, επιλέξατε να το αγνοήσετε και να πάτε στο σαλόνι για να δείτε μια ταινία στην τηλεόραση, κάτι που υποδηλώνει με σαφήνεια ότι θέλατε να το σκοτώσετε», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την ποινή.