Μετά τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα όπως ζάχαρη, φάρμακα, κοτόπουλο, γάλα και άλλα αγαθά, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα πρόβλημα.

Τα προφυλακτικά είναι δυσεύρετα αλλά και, όταν τα βρίσκουν, δεν έχουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν, αφού κοστίζουν 755 δολάρια, δηλαδή περίπου 600 ευρώ!

Η κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική που τώρα πρέπει να στηνόμαστε στην ουρά ακόμη και για να κάνουμε σεξ, δηλώνει στο Bloomberg ο 31χρονος διαφημιστής Γιονάταν Μοντίγια.

Το κατρακύλισμα της τιμής του βαρελιού του πετρελαίου και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στην χώρα αναγκάζοντας τον πρόεδρο της λατινοαμερικανικής χώρας να έχει ξεκινήσει αλλεπάλληλες επαφές στην Ασία προκειμένου να προσελκύσει χρηματοδότηση.

Ακόμη όμως κι αυτοί που καταφέρνουν να βρουν προφυλακτικά, δεν έχουν τα χρήματα για να το αγοράσουν.

Η έλλειψη στα προφυλακτικά πέρα από ζήτημα αξιοπρέπειας για τους κατοίκους ενέχει και έναν θανάσιμο κίνδυνο δεδομένου ότι η Βενεζουέλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Νότια Αμερική σε κρούσματα HIV και εφηβικής εγκυμοσύνης. Η άμβλωση είναι παράνομη στη χώρα.