Φωνάζοντας το σύνθημα «ναι, είναι εφικτό», τουλάχιστον 100.000 υποστηρικτές των Podemos διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του κέντρου της Μαδρίτης για να εκφράσουν τη θέλησή τους να υπάρξει αλλαγή στην Ευρώπη, λίγους μήνες πριν διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, στις οποίες το κίνημα αυτό φιλοδοξεί να επαναλάβει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

«Αθήνα, φυσάει άνεμος δημοκρατικής αλλαγής στην Ευρώπη», είπε στα Ελληνικά, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο επικεφαλής των Podemos, ενώ την ίδια ώρα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ανέμιζαν μεταξύ άλλων σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικές, καθώς και των Δημοκρατικών, της ισπανικής αριστεράς. Κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «ναι, μπορούμε», «η αλλαγή γίνεται τώρα», ή «Ο Πάμπλο πρόεδρος» (σ.σ. της κυβέρνησης).

Κατόπιν οι διαδηλωτές έκαναν μια μεγάλη πορεία για την αλλαγή στους δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Το Ποδέμος καταγγέλλει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις πολιτικές λιτότητας και τη διαφθορά στην Ισπανία, το «κατεστημένο», την «κάστα» των ανθρώπων των κομμάτων εξουσίας και του κρατικού μηχανισμού, που κατηγορεί ότι έχουν οδηγήσει το λαό της χώρας σε μια κατάσταση «ταπείνωσης και πτώχευσης». Ο λόγος του Ποδέμος εναντίον των «προνομιούχων» συνεγείρει πολλούς στην Ισπανία.

«Δεν αποδέχομαι αυτή την ιδέα της ζοφερής Ισπανίας, που θέλουν να σκιαγραφήσουν ορισμένοι», ήταν η αντίδραση του Μαριάνο Ραχόι, του συντηρητικού πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο οποίος εξέφρασε την κρίση πως αν και «είναι της μόδας» ο ριζοσπαστισμός, το φαινόμενο στην Ισπανία δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Δείτε φωτογραφίες καθώς και βίντεο με το μήνυμα στα Ελληνικά του Πάμπλο Ιγκλέσιας…