Μια γυναίκα από τη Συρία, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μοιχείας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επέζησε ως εκ θαύματος από τον λιθοβολισμό της και κατάφερε να διαφύγει, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι τζιχαντιστές της Ράκα, του προπυργίου του ΙΚ στη βόρεια Συρία, καταδίκασαν τη γυναίκα σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Η ποινή εκτελέστηκε δημοσίως, στην οδό Φερνταούς της πόλης: «της έριχναν πέτρες μέχρι που πίστεψαν ότι πέθανε όμως, προς έκπληξη όλων, η γυναίκα ζούσε, σηκώθηκε και προσπάθησε να φύγει».

“Ένας από τους τζιχαντιστές πήγε να ανοίξει πυρ εναντίον της αλλά παρενέβη ένας ισλαμιστής δικαστής και τον εμπόδισε, λέγοντάς του ότι «η θανατική ποινή ακυρώθηκε επειδή ο Θεός δεν θέλησε να πεθάνει η γυναίκα», πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα το Παρατηρητήριο έχει καταγράψει 15 εκτελέσεις δια λιθοβολισμού –οι 9 αφορούσαν γυναίκες– με τις κατηγορίες της «μοιχείας και πορνείας». Το ΙΚ και οι τζιχαντιστές της αντίπαλης οργάνωσης, του Μετώπου Αλ Νόσρα, επιβάλουν μια ακραία μορφή της σαρία (ισλαμικός νόμος) στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους.