Η πΓΔΜ απώλεσε το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλε στον Οργανισμό τη συνδρομή της (24.606 δολαρίων ΗΠΑ), μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με επιστολή του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι οχτώ χώρες (μεταξύ των οποίων και η πΓΔΜ) δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους και ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ η πΓΔΜ, μαζί με άλλες επτά χώρες (Υεμένη, Γρενάδες, Κιργιστάν, Νήσοι Μάρσαλ, Ρουάντα, Τόνγκο και Βανουάτου), έχει χάσει το δικαίωμα ψήφου από τις 9 Οκτωβρίου 2014, καθώς η απόφαση για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα Ηνωμένα Έθνη είχε ληφθεί και κοινοποιηθεί τότε, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δεν υπάρχει κάποια σχετική διευκρίνιση καθώς, όπως ανέφεραν, προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκεται το πρόβλημα. Πάντως, πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφεραν ότι η συνδρομή θα καταβληθεί και πως η χώρα δεν πρόκειται να απολέσει το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.