Αν αισθάνεται ότι ξεμένετε από ρολά χαρτιού υγείας πιο γρήγορα από ποτέ, αυτό είναι επειδή πράγματι συμβαίνει. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική σας… σπατάλη,, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι τα ρολά υγείας τα τελευταία χρόνια συρρικνώνονται.

Το χαρτί υγείας, τα ατομικά φύλλα που συνδέονται και δημιουργούν κάθε ρολό, κάποτε είχαν πλάτος 11 εκατοστά και μήκος πάλι 11 εκατοστά. Τα εν λόγω μεγέθη, γράφει η Washington Post, έχουν αλλάξει, ή τουλάχιστον έχουν «χαλαρώσει» την αυστηρότητα αναφορικά με τα συγκεκριμένα μεγέθη και έτσι οι εταιρεία πωλούν ρολά με μικρότερο μέγεθος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έναν αναγνώστης των «Los Angeles Times» παραπονέθηκε καταγγέλλοντας ότι το χαρτί υγείας έχει συρρικνωθεί κατά 26%. Άλλοι πάλι, συμπεριλαμβανομένου και της ένωσης καταναλωτών, έχουν επισημάνει αυτή την αλλαγή.

Ομάδα υπεράσπισης καταναλωτών, δήλωσε ότι τα ρολά γίνονται «στενότερα», ο κύλινδρος από χαρτόνι μεγαλώνει, και τα φύλλα συρρικνώνονται σε μέγεθος και αριθμό. Έτσι, τα ρολά χαρτιού μπορεί να μοιάζουν το ίδιο με μια πρώτη ή ακόμη και δεύτερη ή τρίτη ματιά, έστω και αν φέρουν λιγότερο πραγματικό χαρτί τουαλέτας. Στον αντίποδα, η τιμή του παραμένει η ίδια.