Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αμερικανές Αρχές για να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Αμερική, όπου ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν ασπρίσει τα πάντα και έχουν παραλύσει τη Νέα Υόρκη.

Στα σούπερ μάρκετ σχηματίζονται ουρές για την προμήθεια των απαραίτητων αγαθών, τα δημόσια μέσα μεταφοράς έκλεισαν και στους δρόμους κινούνται μόνο εκχιονιστικά μηχανήματα και οχήματα έκτακτης ανάγκης. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον εναέριο χώρο, όπου περίπου 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάτζιο προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του. «Είναι κυριολεκτικά η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Είναι έτοιμη να ξεκινήσει για τα καλά« είπε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χρησιμοποιεί όρους όπως «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική» για να περιγράψει το καιρικό σύστημα που αναμένεται να πλήξει την Νέα Υόρκη και τις γειτονικές αμερικανικές πολιτείες τις αμέσως επόμενες ώρες.

Έκτακτα μέτρα όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων έχουν ληφθεί επίσης στο Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη. Στη Φιλαδέλφεια, ο δήμαρχος Μάικλ Νούτερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.