Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια στη γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir, καθώς το τηλεφώνημα για βόμβα αποδείχτηκε φάρσα.

Όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία των Βρυξελλών, η έρευνα της αστυνομίας δεν εντόπισε τίποτα το ύποπτο, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός «υπόπτου» για τη φάρσα, ο οποίος είναι γεννηθείς το 1962.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια της εφημερίδας Μπεατρίς Ντελβό, ο ύποπτος του απειλητικού τηλεφωνήματος είναι κάποιος που ήθελε να εκδικηθεί για μια προσωπική υπόθεση.

Η ίδια η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Τιερί Καρέν, είναι 53 χρονών και πρώην εργαζόμενος σε τυπογραφίο, ο οποίος το 1999 είχε συλληφθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο φλαμανδικό αυτονομιστικό κόμμα Vlaams Belang.

Υπενθυμίζεται ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα Le Soir είπε ότι θα γίνει έκρηξη στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας και ότι πρέπει να τον πιστέψουν. Το εν λόγω άτομο, ισχυριζόμενο ότι ανήκει στο χώρο της άκρας αριστεράς, διαμαρτυρήθηκε για την αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο “τροφοδοτείται η άκρα δεξιά”.