Η πολιτεία της Νεμπράσκα κατέθεσε καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά της πολιτείας του Κολοράντο κατηγορώντας τις εκεί πολιτειακές ότι νομιμοποίηση της κάνναβης θα έχει βλαπτικές συνέπειες για τις όμορες πολιτείες.

«Η πολιτεία του Κολοράντο έχει ανοίξει ένα επικίνδυνο παραθυράκι στο ομοσπονδιακό σύστημα ελέγχου των ναρκωτικών που θεσπίστηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ» αναφέρει η 83σελίδων καταγγελία της Νεμπράσκα.

Το Κολοράντο, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε από τον περασμένο Ιανουάριο η πρώτη Αμερικανική πολιτεία που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα «αναψυχής», ενώ ήταν ήδη νόμιμη για ιατρική χρήση. Ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα, η πολιτεία της Ουάσιγκτον στα βορειοδυτικά ενώ τον περασμένο μήνα οι πολίτες στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έδειξαν να υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση τους μέσω ενός δημοψηφίσματος

Την καταγγελία της πολιτείας της Νεμπράσκα χαρακτήρισε «αβάσιμη» η οργάνωση υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης. «Αυτοί οι τύποι είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Θα τους θυμόμαστε όπως εκείνους που ήθελαν να διατηρήσουν την απαγόρευση του αλκοόλ μετά το τέλος της ποτοαπαγόρευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της .