Δεν προβληματιζόταν για τίποτα και δε σταματούσε… πουθενά. Ένας παιδίατρος-αιματολόγος στη Βρετανία, ο 41χρονος Μάιλς Μπράντμπερι –που εργαζόταν στο νοσοκομείο του Addenbrooke στο Κέιμπριτζ- ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η υπόθεση έχει εξοργίσει τους Βρετανούς, διότι τώρα που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Ο γιατρός-τέρας πολλές φορές βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με ειδικό στιλό. Τα περισσότερα από τα αγόρια ηλικίας από 10 έως 16 ετών που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων διαθέσεων του παιδίατρου έπασχαν από λευκαιμία και τα άλλα από άλλες σοβαρές ασθένειες. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι γονείς τους τα περίμεναν έξω από το ιατρείο του Μπράντμπερι, ο οποίος ομολόγησε στο δικαστήριο ότι κακοποίησε σεξουαλικά 18 αγόρια και δήλωσε ένοχος.

«Είναι μια από τις χειρότερες μορφές παιδοφιλίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που έχω συναντήσει στη ζωή μου» τόνισε ο δικαστής Γκάρεθ Χόκσγουορθ και συμπλήρωσε «Το να κάνεις αυτές τις πράξεις σε άρρωστα μικρά παιδιά, τα οποία δίνουν μάχη για τη ζωή τους δεν μπορούσα να το φανταστώ». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν περισσότερες από 170,000 φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πριν απομακρυνθεί από τη θέση του το Νοέμβριο του 2013, όταν και ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες.