« Η πλειοψηφία των εργατών και των έντιμων ανθρώπων δεν στηρίζει τον Μάταιο Ρέντσι», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, επικεφαλής του συνδικάτου Fiom-Cgil, το οποίο εκπροσωπεί μεγάλο μέρος των εργατών της βιομηχανίας του μετάλλου, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λαντίνι, παίρνοντας τον λόγο στην Νάπολη, σε σημερινή κινητοποίηση του συνδικάτου του, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ετοιμάσει μια ουσιαστική βιομηχανική πολιτική και δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να επικεντρωθεί, κυρίως, στην ανάκαμψη της Κάτω Ιταλίας».

Η δήλωση του Λαντίνι προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», Ματέο Ορφίνι, ο οποίος, μέσω Twitter, τόνισε: «με την δήλωση αυτή προσβάλλονται εκατομμύρια εργαζόμενοι, οι οποίοι πιστεύουν στην δράση του κόμματός μας».

«Προσωπικά θεωρώ το εαυτό μου όχι μόνον έντιμο, αλλά και κάτι περισσότερο» σχολίασε, με νόημα, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Τζόρτζιο Σκουίντσι.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λαντίνι προχώρησε σε διάψευση, τονίζοντας ότι ο Ιταλός συνδικαλιστής δεν αναφέρθηκε ποτέ στην εντιμότητα όσων στηρίζουν την ιταλική κυβέρνηση. Ο ίδιος ο επικεφαλής του Fiom Cgil δήλωσε πριν λίγο ότι «αυτό που είπε και που συνεχίζει να πιστεύει, είναι ότι ο Ρέντσι δεν χαίρει της στήριξης της πλειοψηφίας των πολιτών που δουλεύουν , ζητούν εργασία και πληρώνουν, με έντιμο τρόπο, τους φόρους».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», όμως, αναφέρει ότι η φράση περί «έντιμης πλειοψηφίας η οποία δεν στηρίζει τον Ρέντσι», έχει καταγραφεί και από τις τηλεοπτικές κάμερες.