Ένα εξάχρονο κορίτσι και ο δίχρονος αδερφός της βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στο San Bernardino της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών όταν αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο πατέρας των παιδιών, που ήταν στο σπίτι, υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα των παιδιών είχε πάει στο νοσοκομείο για να φέρεις τον κόσμο το τρίτο της παιδί.

Σύμφωνα με τις αρχές η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα. Ένας γείτονας άκουσε τα ουρλιαχτά των παιδιών και του πατέρα που φώναζε «Σώστε τα παιδιά μου».

Οι πυροσβέστες έφτασαν σε είκοσι λεπτά αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Τα παιδάκια βρέθηκαν αναίσθητα και έχοντας εισπνεύσει πολύ καπνό. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τα επαναφέρουν. Ο πατέρας βρέθηκε στο πάτωμα, μπροστά από την εξώπορτα.

Η μητέρα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Μέχρι χθες βράδυ η γυναίκα δεν είχε γεννήσει και οι γιατροί περιμένουν τη γέννα για να την ενημερώσουν για τη συμφορά που βρήκε την οικογένειά της.

«Είναι τραγικό. Η γυναίκα να φέρνει στον κόσμο το τρίτο της παιδί, τα άλλα δύο της παιδιά να καίγονται ζωντανά και ο άνδρας της να χαροπαλεύει. Δεν ξέρω πως θα της πούμε κάτι τέτοιο», είπε συγκλονισμένος φίλος της οικογένειας.

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς ενώ το σπίτι στο οποίο διέμενε η οικογένεια είχε κριθεί ακατάλληλο καθώς δεν είχε ρεύμα, νερό και αέριο.