Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως αναγνώρισαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι.

«Παραμένουν σημαντικά σημεία διαφωνίας», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου στο Παρίσι με τον Κέρι, ο οποίος τόνισε πως συμμερίζεται την άποψη του Φαμπιούς.

Ο Αμερικανός υπουργός εξάλλου επισήμανε ότι οι μεγάλες δυνάμεις, η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) παραμένουν «ενωμένες» στην αναζήτηση μιας συμφωνίας με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Ναι, θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, όχι όμως σε μια οποιαδήποτε συμφωνία. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην ομάδα 5+1» δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του.

Επιπλέον, ο Τζον Κέρι σημείωσε ότι δε διεξάγονται συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας παράτασης των διαπραγματεύσεων με το Ιράν πέραν της καταληκτικής προθεσμίας της 24ης Νοεμβρίου.

«Δε συζητάμε για μια παράταση, διεξάγουμε διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία» είπε ο Κέρι στο Παρίσι προτού αναχωρήσει για τη Βιέννη για συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της ομάδας 5+1 με το Ιράν.