Δύσκολο πράγμα η μοναξιά και ιδίως όταν δεν υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτήν και στη φαντασία. Την ανθρώπινη ύπαρξη προσπαθούν να υποκαταστήσουν κάποιοι άνδρες με μια πλαστική κούκλα, η οποία μπορεί να κοστίζει μέχρι και-περίπου- 41.000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους δηλώνουν και ερωτευμένοι με τις άψυχες κούκλες.

Η κούκλα μπορεί να πάρει το ρόλο μιας χαμένης συζύγου ή μιας συντρόφου που ποτέ δε βρέθηκε για να τους «γεμίσει» τα συναισθηματικά κενά τους. Με αγκαλιές, βόλτες και ότι άλλες στιγμές –ερωτικές και μη- προτιμά ο καθένας, οι κούκλες γίνονται ένα υποκατάστατο για να βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη ζωή. Μπορεί να ακούγεται… ψεύτικο, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν στ’ αλήθεια και η φωτογράφος Benita Marcussen, αποφάσισε να εξερευνήσει αυτό τον αθέατο κόσμο. Μπήκε σ’ αυτόν, αφού πρώτα χρειάστηκε να εντρυφήσει στο κρυφό φόρουμ που διαθέτουν οι άνθρωποι που ζουν με κούκλες και να τους πείσει για το αγαθό των προθέσεών της. Μπήκε και στα σπίτια τους, τους απαθανάτισε σε καθημερινές οικείες στιγμές, ήταν σαν να βλέπει αγαπημένα ζευγάρια να μοιράζονται κοινές στιγμές.

«Πολλοί άνδρες απάλυναν τον πόνο τους αγοράζοντας μία από αυτές τις κούκλες, που στοιχίζουν τουλάχιστον 1.000 λίρες. Δεν μπορεί κανείς να κατηγοροποιήσει τους λόγους που τους οδήγησαν να κάνουν αυτή την αγορά», ανέφερε στη Mirror.

O Deerman, ένας άνδρας που δεν θέλει να δώσει άλλα στοιχεία, έχασε προ καιρού τη γυναίκα του από την επάρατη νόσο. Προσπάθησε να καλύψει το κενό με μια άλλη γυναίκα, αλλά δεν βρήκε αυτό που ήθελε. Έτσι κατέφυγε στην αγορά μιας τέτοιας κούκλας. Μάλιστα, έκανε ειδική παραγγελία έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά της να φέρνουν στον νου του τη γυναίκα του. Ένας από τους λόγους που αυτές οι κούκλες έχουν τσιμπημένη τιμή είναι ότι, πέραν του «φυσικού» μεγέθους τους, μπορούν να έχουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο αγοραστής. Χρώμα μαλλιών και σώματος, χείλη, δάχτυλα, μέγεθος στήθους και εθνικότητα καθορίζονται κατά το δοκούν.

«Ο κάθε άνδρας έχει μια δική του ιστορία που κρύβεται πίσω από την επιλογή του αυτή. Δεν μπορείς να τους κατηγοριοποιήσεις, ακόμη και παρότι όλοι τους συμφωνούν ότι οι κούκλες απαλύνουν τον πόνο που προκαλεί η μοναξιά», εξηγεί η Marcussen.

Οι κούκλες αυτές είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη και χρειάζονται περί τις 80 ώρες για να παραχθούν σε ένα εργοστάσιο στην Καλιφόρνια. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν τον σωματότυπο της κούκλα, το χρώμα των μαλλιών της, το μέγεθος του στήθους της, την εθνικότητα, ακόμη και τα νύχια ή και το σχήμα των χειλιών της.

Δείτε ορισμένους από τους άνδρες που ζουν με αυτές τις κούκλες: