Εργάζεται ως κληρικός σε Βρετανικό κολέγιο, έρχεται δηλαδή καθημερινά σε επαφή με δεκάδες νέους. Τα τατουάζ του, η γενειάδα του αλά χίπστερ και η αγάπη του για το skateboard και τις μηχανές δημιουργούν μια ιδιαίτερη εικόνα από αυτή που θα «έπρεπε» να έχει ένας εκπρόσωπος του Θεού και αυτό φαίνεται πως το απολαμβάνει μιας και όπως λέει με αυτό τον τρόπο έρχεται πιο κοντά στους φοιτητές του.

Ο Rob Popejoy, τον οποίο θα τον βρείτε στο City of Bath College, δεν είναι ένας συνηθισμένος ιερέας για το ποίμνιό του. Ο 30χρονος έχει καλύψει το σώμα του με μια εικόνα του Ιησού που εκτείνεται πέρα από το στήθος του και, μεταξύ άλλων τατουάζ, έχει και την ημερομηνία βάπτισης του στο μπράτσο του.

Στο κολέγιο φτάνει κάθε πρωί με μια μοτοσικλέτα ή με το… skateboard. «Προσπαθώ να κάνω τα πράγματα διαφορετικά», λέει στην Telegraph «Καθώς εκπροσωπώ τη θρησκεία και την πίστη, νομίζω ότι πρέπει να αμφισβητήσω τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους για να κρατήσω τη θρησκεία φρέσκια και προσιτή σε όλους», συμπληρώνει.