Η χήρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Μίριανα Μάρκοβιτς δήλωσε ότι ούτε η ίδια, ούτε ο εκλιπών σύζυγός της, ούτε τα παιδιά τους δεν έχουν, ούτε είχαν ποτέ, περιουσιακά στοιχεία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου, με αφορμή την είδηση για άρση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, της οικογένειάς του και των συνεργατών του, τόνισε: «Ό,τι έχουμε είναι στη Σερβία».

«Στο Ποζάρεβατς έχουμε σπίτι, το οποίο αγαπούσαμε και αγαπάμε. Στην αυλή του αναπαύεται εν ειρήνη ο Σλόμπονταν. Στο Βελιγράδι έχουμε σπίτι, από το ενοίκιο του οποίου κατά ένα μέρος καλύπταμε τα έξοδά μας κι αυτό το σπίτι σήμερα δεν μπορούμε ούτε να το νοικιάσουμε, ούτε να το πουλήσουμε. Είναι η μοναδική μας περιουσία» είπε.

Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας δήλωσε ότι οι ιστορίες περί δισεκατομμυρίων που μετέφερε η οικογένεια στη Ρωσία είναι «ανοησίες». Απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου πώς ζει σε προάστιο της Μόσχας, η κ. Μάρκοβιτς δήλωσε ότι ζει από τη σύνταξη 58.000 δηναρίων.

«Ο Σλόμπονταν είναι ο μοναδικός πρόεδρος κράτους, υποθέτω στον κόσμο, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα σύνταξης. Οι ιστορίες πως ό,τι μπορούσαμε το βγάλαμε από τη Σερβία σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν είναι τίποτα άλλο από επινοήματα εκείνων που αν ήταν στη θέση μας, θα ζούσαν στην αφθονία» υποστήριξε.

Η Μίριανα Μάρκοβιτς είπε ακόμη ότι στη Μόσχα έφθασε με μία αποσκευή, μέσα στην οποία είχε τρία ζευγάρια γυαλιά, δύο φούστες, δύο μπλούζες και ένα πακέτο ασπιρίνες. «Λέω την αλήθεια. Όποιος θέλει να με πιστέψει, ας με πιστέψει. Όποιος δεν θέλει, ας μην μη πιστέψει» σημείωσε.