Είναι μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, ιδίως στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας. Αυτήν είπε να αξιοποιήσει ένας υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία με το Κόμμα του Ίντερνετ, αλλά έγινε ο εφιάλτης ενός μικρού αγοριού.

Το όνομα αυτού… Νταρθ Βέιντερ. Ναι, καλά διαβάσατε, έχει μετονομαστεί –και μάλιστα νόμιμα- όπως ο ένας από τους ήρωες της ταινίας και μιας και οι εκλογές πλησιάζουν (διεξάγονται την Κυριακή) βγήκε να κάνει την προεκλογική καμπάνια του, με σλόγκαν «Όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη». Το θέμα όμως είναι ότι βγήκε ντυμένος ανάλογα, κοινώς με στολή και μάσκα.

Έφτασε σε περιοχή του Κιέβου με εντυπωσιακό τρόπο. Βρικσόταν στην οροφή ενός βαν, μαζί με άλλους… ήρωες από την ταινία και αφού κατέβηκε άρχισε την εκστρατεία του. Κάποια στιγμή τον πλησίασε ένα μικρό αγοράκι πάνω σε ένα ποδήλατο, τον κοίταξε καλά καλά και από τον φόβο του γι’ αυτό που αντίκρισε έβαλε τα κλάματα. Προσπάθησε να το ηρεμήσει, αλλά μάταια, καθώς ο μικρός είχε τρομάξει πολύ. Ευτυχώς για τον ίδιο, δε συνέβη το ίδιο και με ένα κοριτσάκι, το οποίο μπορεί αρχικά να τον κοιτούσε περίεργα, αλλά μετά του χαμογέλασε.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω Κόμμα κατεβάζει κι άλλους υποψηφίους… του Πολέμου των Άστρων, καθώς έχουν δηλωθεί ως Yoda, Padme Amidala, Chewbacca και Palpatine. Πάντως, έχουν εγγραφεί άλλοι 16 άνδρες υποψήφιοι με το όνομα Νταρθ Βέιντερ, όπως έχει αναφέρει ρεπορτάζ του BBC. Εκλογές επιστημονικής φαντασίας…

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από την εκστρατεία του: