Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε κάθε νέο βίαιο επεισόδιο, την επομένη της τρομοκρατικής, όπως χαρακτηρίστηκε, επίθεσης με αυτοκίνητο στην οποία σκοτώθηκε ένα βρέφος τριών μηνών.

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις εξοπλισμένες με κατάλληλα μέσα έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ από σήμερα το πρωί, ύστερα από μια νέα νύχτα επεισοδίων, κυρίως με ρίψεις πετρών, στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ απ΄όπου κατάγεται ο δράστης της επίθεσης.

Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ επιμένει στο γεγονός ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε βία και θα συλλαμβάνει κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο στη διατάραξη της δημόσιας τάξης.

«Σε επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύθηκαν, κυρίως οι μεθοριακοί φρουροί, οι ειδικές μονάδες περιπολίας (Yassam) και οι ειδικές μονάδες αντιμετώπισης της διατάραξης της δημόσιας τάξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

«Οι δυνάμεις αυτές τελούν εν υπηρεσία από το πρωί», κυρίως στις συνοικίες όπου υπάρχει ένταση, όπως οι Ουάντι Τζοζ, Εσαουίγια και Σιλουάν που είναι ο τόπος καταγωγής του παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης. Η αστυνομία εφαρμόζει άμεσα ένα γενικό σχέδιο δράσης που είχε αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της αύξησης των ταραχών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το οποίο αρχικά θα ετίθετο σε εφαρμογή σταδιακά. Συνδυάζει τεχνολογικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και την συνδρομή των υπηρεσιών πληροφοριών για τον «τερματισμό των πρόσφατων εξελίξεων» πρόσθεσε. «Μερικές συλλήψεις» έγιναν τη χθεσινή νύχτα, σύμφωνα με τον Ρόζενφελντ.