Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού του «You are beautiful», το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πούλησε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy, ο James Blunt ζητάει συγγνώμη που το κυκλοφόρησε.

Μιλώντας στο περιοδικό Hello παραδέχτηκε πως το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν «ενοχλητικό» εξαιτίας κυρίως του τρόπου που υπερπροωθήθηκε το 2005 δημιουργώντας αισθήματα κορεσμού στο κοινό και στιγματίζοντας τον ίδιο ως τραγουδιστή για γυναίκες.

«Υπήρχε ένα τραγούδι που εξανάγκασαν τον κόσμο να το καταναλώσει, το “You’re Beautiful” κι έγινε ενοχλητικό και έπειτα άρχισαν να συγχέουν τον καλλιτέχνη με την ίδια τη φράση» είπε ο 40χρονος βρετανός τραγουδιστής στο περιοδικό.

«Στο τέλος της ημέρας, η δισκογραφική εταιρεία με είχε κατατάξει ως τον τραγουδιστή που θα απευθύνεται στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών του “Νοικοκυρές σε απόγνωση” και έτσι χάνεις το 50% του πληθυσμού», σχολίασε.

Ο James Blunt στην ίδια συνέντευξή του υποστηρίζει πως είναι ένας διασκεδαστικός τύπος, σε αντίθεση με το θλιμμένο πρόσωπο που εμφανίζεται στα τραγούδια του. «Το μάρκετινγκ με μετέτρεψε σε ένα εξωφρενικά σοβαρό πρόσωπο, που όπως γνωρίζουν όλοι οι φίλοι μου, δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Έχω μερικά συναισθηματικά άθλια τραγούδια, από τα οποία έγινα γνωστός, αλλά θεωρώ πως έκλεισε αυτό το κομμάτι πια. Ο κόσμος βλέπει ότι δεν παίρνω τα πράγματα τόσο κατάκαρδα».