Την ώρα που η καναδική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τη σύνδεση του χθεσινού μακελειού με το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές ανήρτησαν στο διαδίκτυο ανακοίνωση, με την οποία καλούν όλους τους ισλαμιστές του Καναδά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δράστη, Martin Rouleau που σκότωσε το φρουρό έξω από το Κοινοβούλιο του Καναδά.

Το γεγονός αυτό, σε συνδιασμό με το ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο αριθμός των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον πανικό χθες στην Οτάβα, έχει προκαλέσει εκ νέου πανικό στις καναδικές αρχές, δεδομένου ότι βάσει των υπολογισμών τους περίπου 130 μουσουλμάνοι στη χώρα έχουν προσηλυτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος, στρεφόμενοι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Την ίδια ώρα λογαριασμός στο Twitter που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο δράστης αποτελεί έναν εκ των πιστών «απεσταλμένων» του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το χθεσινό πιστολίδι εντός και εκτός του καναδικού Κοινοβουλίου, είχε προηγηθεί η επίθεση που είχε εξαπολύσει τζιχαντιστής, παρασέρνοντας με το αυτοκίνητό του δύο στρατιώτες, για να πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών λίγα λεπτά αργότερα.