Απεβίωσε την Τρίτη ο 80χρονος πατέρας του βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών John Cantlie, Paul Cantlie, ο οποίος πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο έκανε έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσουν το γιο του σύμφωνα με τη Mirror.

O Paul Cantlie, που απεβίωσε από πνευμονία, μιλώντας μέσα από το κρεβάτι του νοσοκομείου έλεγε στους τζιχαντιστές: «Σε αυτούς που κρατούν τον John, μάθετε ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Βοηθάει μόνο τους σύρους πολίτες και σας ζητώ, στο όνομα οποιασδήποτε θυσίας, να μας βοηθήσετε και να τον αφήσετε να γυρίσει στο σπίτι του, σε όσους τον αγαπούν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας η υγεία του 80χρονου είχε επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια της απαγωγής του γιου του. «Τις τελευταίες πέντε μέρες προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τον John να του γνωστοποιήσουμε το θάνατο του πατέρα του, πριν το γεγονός δει το φως της δημοσιότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Ο Paul πέθανε χωρίς να ξέρει αν οι τζιχαντιστές είδαν κάποιες από τις εκκλήσεις του. Το βάρος του θανάτου του είναι βαρύ, καθώς θέλαμε τόσο να πούμε στον John ότι ο πατέρας του δεν είναι πια στη ζωή».