Η 20χρονη Beth Goodier είναι μία από τους 40 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τους 1.000 ανθρώπους παγκοσμίως που υποφέρει από το σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης» ή αλλιώς το σύνδρομο Kleine-Levin.

Η 20χρονη κοπέλα εμφανίστηκε χθες σε πρωινή εκπομπή του BBC και περιέγραψε πόσο βασανιστική είναι η ζωή της εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει από τα 16 της χρόνια. Το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό και ως σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης» είναι μια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί στον ασθενή συνεχή ύπνο για περίπου είκοσι δύο ώρες την ημέρα. Συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία. Η κατάσταση του συνεχόμενου ύπνου παρουσιάζεται συνήθως κάθε πέντε εβδομάδες και μπορεί να διαρκέσει από μία μέχρι τρεις εβδομάδες.

Όμως ο ασθενής ακόμα και τις δύο ώρες που δεν κοιμάται βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση όπου με δυσκολία μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το όνειρο και χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

Η 20χρονη Beth είπε ότι δεν μπορεί πια να κάνει ό,τι κάνει κάθε κοπέλα στην ηλικία της, όπως να βγαίνει έξω ή να παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

Η μητέρα της 20χρονης, την συνόδευσε στην εκπομπή και δήλωσε ότι και για την οικογένεια της Beth η ζωή έχει γίνει δύσκολη, μετά την ασθένεια της κόρης της, αφού η ίδια η μητέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της προκειμένου να μείνει σπίτι και να προσέχει την κόρη της.

Παράλληλα είπε στο BBC, πόσο απελπιστικό είναι για μια μητέρα να βλέπει το παιδί της, ακόμα και όταν δεν κοιμάται, να κάθεται απλά στον καναπέ ή στο κρεβάτι και να παρακολουθεί τηλεόραση.