Η φωτιά είχε ξεσπάσει και έκαιγε το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού. Όσο περνούσαν τα λεπτά εξαπλωνόταν και κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμα της.

Οι περαστικοί και όσοι έτρεξαν για να δουν τι συμβαίνει κοίταζαν άναυδοι το οίκημα να φλέγεται. Ώσπου ξαφνικά βγήκε τρέχοντας από το σπίτι ένας άνδρας που κουβαλούσε έναν άλλο στον ώμο του –με τη λαβή του πυροσβέστη. Οι άνθρωποι γύρω έμειναν έκπληκτοι καθώς δε γνώριζαν αν υπήρχε κάποιος μέσα στο σπίτι, καθότι κανείς δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έπραξε ο ήρωας, αλλά και αν είχε μείνει κάποιος ζωντανός. Πέραν αυτών, εξεπλάγησαν ακόμη περισσότερο όταν κατάλαβαν ότι η αυτοθυσία του άνδρα είχε ως στόχο να σώσει από τις φλόγες έναν άνθρωπο που του ήταν άγνωστος. Ο τελευταίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί, αλλά είχε υποστεί ισχυρό σοκ.

Μια γυναίκα έβαλε τις φωνές και μια άλλη κατέγραψε όλο το περιστατικό, που συνέβη στο Φρέσνο της Καλιφόρνια, με το κινητό της. Αν δείτε προσεκτικά το βίντεο θα τον δείτε να πηγαίνει περπατώντας προς το σπίτι (0.50) και λίγο μετά να βγαίνει τρέχοντας. Ουδείς γνώριζε ποιος ήταν αυτός ο άνδρας. Ένας από τους μάρτυρες τόνισε: «Δε χρειάζεται να είσαι ο Σβαρτζενέγκερ για να γίνεις ήρωας».

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική έφτασε αργότερα και ξεκίνησε τις προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο: