Η Τουρκία έλαβε μέτρα για να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές του Ιράκ να φθάσουν, μέσω του εδάφους της, στη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Βοηθούμε τις δυνάμεις των ‘κούρδων πεσμεργκά’ να διασχίσουν τα σύνορα για να πάνε στο Κομπάνι. Οι συζητήσεις μας για το θέμα αυτό συνεχίζονται», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τυνήσιο ομόλογό του Μόνγκι Χάμντι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Νωρίτερα ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει πως προχώρησε σε ρίψεις όπλων από αέρος για τους Κούρδους του Κομπάνι.

«Ουδέποτε θέλαμε να πέσει το Κομπάνι. Η Τουρκία ανέλαβε διάφορες πρωτοβουλίες για να εμποδίσει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Εξάλλου αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως δεν χρησιμοποιήθηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος για τις από αέρος ρίψεις όπλων που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ για να στηρίξουν τους Κούρδους που υπερασπίζονται το Κομπάνι.