Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέρριψε τις κατηγορίες που εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συγκέντρωσης στο Καράκας ότι είναι πίσω από τη δολοφονία ενός νεαρού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στις αρχές του Οκτωβρίου .

Ο Τζέσους Τορεάλμπα, γενικός γραμματέας της συμμαχίας της αντιπολίτευσης ανέφερε σε δήλωσή του στο Καράκας ότι πολύ περισσότερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα βάσανα της χώρας της Νότιας Αμερικής η οποία μαστίζεται από κύμα βίας και εγκληματικότητας και στην ανάγκη να βρει την κοινωνική ειρήνη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους καθώς επίσης και τις παραστρατιωτικές κολομβιανές ομάδες για το έγκλημα.

«Ξέρετε γιατί σκότωσαν τον Ρόμπερτ Σέρα;» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε μια μεγάλη συγκέντρωση με το σύνθημα “Ενάντια στην τρομοκρατία”. «Για να μας φιμώσουν! Οι φασίστες της Δεξιάς είναι φοβισμένοι από τους νέους επαναστάτες» δήλωσε ο Μαδούρο που ήταν ντυμένος με μια φόρμα στα χρώματα της Βενεζουέλας.

Οι δολοφονίες ήταν «προγραμματισμένες εκ προθέσεως και εκτελέστηκαν με πολύ μεγάλη ακρίβεια» είχε δηλώσει και ο υπουργός Εσωτερικών Νιγκέλ Ροντρίγκεζ μια ημέρα μετά την ανακάλυψη του διπλού φονικού προσθέτοντας ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν ήταν ένα τυχαίο έγκλημα από μικρο-εγκληματίες.

Ο 27χρονος βουλευτής Ρόμπερτ Σέρα και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί από εμφανή χτυπήματα με μαχαίρι την 1η Οκτωβρίου στο σπίτι τους στο Καράκας. Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί και έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη άλλων επτά. Ο Σέρα ήταν μια μαχητική ηγετική προσωπικότητα στις τάξεις της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και εξελέγη βουλευτής το 2010.