Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν και κατόπιν σταύρωσαν και άφησαν σε δημόσια θέα έναν 17χρονο, τον οποίο κατηγόρησαν ότι κατέγραφε σε βίντεο τις εγκαταστάσεις τους στη βόρεια Συρία, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην αλ Μπαμπ, μια πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας, ενώ η φωτογραφία του θύματος κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, η ΜΚΟ ανέφερε ότι ο άνδρας εκτελέστηκε, σταυρώθηκε και στο σταυρό τοποθετήθηκε ένα χαρτόνι που έγραφε: «Αμπντάλα αλ Μπούτσι. Έγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες».

Το ΙΚ φημίζεται για την πρωτοφανή βαρβαρότητα με την οποία επιβάλλει την εξουσία του στις περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ τις οποίες έχει καταλάβει. Εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπατούν την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει. Μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά θύματά τους και καρφώνουν τα πτώματα σε σταυρούς, τους οποίους αφήνουν σε δημόσια θέα.

Εξάλλου σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο δύο τζιχαντιστές του ΙΚ, ηλικίας περίπου 15 ετών, εκτελέστηκαν χθες αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως οι αιχμάλωτοι αυτοί εκτελέστηκαν από μέλη της Λίουα Θουάρ αλ Ράκα (Ταξιαρχία Επαναστατών της Ράκα) σε μια περιοχή δυτικά του Κομπάνι, της πόλης που το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Η οργάνωση αυτή μάχεται στο πλευρό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η μεγαλύτερη κουρδική παραστρατιωτική δύναμη) δυτικά του Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη, που είναι επίσης γνωστή με το αραβικό της όνομα, Άιν αλ Άραμπ, την οποία πολιορκούν από την 16η Σεπτεμβρίου.