Καμία από τις 28 σορούς που βρέθηκαν σε μαζικό τάφο στο νοτιοδυτικό Μεξικό δεν ανήκει σε κάποιον από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές, για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε χθες Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικού.

Ωστόσο, όπως είπε ο Χεσούς Μουρίλιο, οι αρχές έχουν βρει έναν άλλο μαζικό τάφο κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε ο πρώτος και εξετάζουν τώρα τις νέες σορούς.

Χθες, η αστυνομία συνέλαβε 14 υπόπτους για την εξαφάνιση των φοιτητών στην πολιτεία Γκερέρο του νότιου Μεξικού, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι ύποπτοι συνδέονται με εγκληματική οργάνωση ο αρχηγός της οποίας, ο Μπενχαμίν Μοντραγόν, αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περίπου 50 ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τύχη των 43 φοιτητών και μαθητών–ηλικίας από 15 ως 25 ετών– οι οποίοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες απήχθησαν από την αστυνομία στην πόλη Ιγκουάλα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε αρχικά γνωστό, ο Μοντραγόν, ένας από τους φερόμενους αρχηγούς του καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, σκοτώθηκε χθες το πρωί σε επιχείρηση της αστυνομίας. Αργότερα ωστόσο, οι αρχές είπαν ότι ο Μοντραγόν προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να παραδοθεί.