Δεν έφταναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στους Κούρδους, πλέον, σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ της Hürriyet, τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη Malatya και το Ντιαγιάρμπακιρ και βομβάρδισαν στόχους του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος, PKK, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στα εδάφη του Κουρδιστάν, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε τουρκικά φυλάκια και συγκεκριμένα στην επαρχία Χακάρι.

«Μαχητικά F-16 και F-4 έπληξαν στόχους των Κούρδων που εδώ και ημέρες επιτίθενται με ρουκέτες στα τουρκικά φυλάκια» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Ο βομβαρδισμός των κουρδικών θέσεων πηγαίνει δεκαετίες πίσω τις προσπάθειες για επίλυση του κουρδικού και έρχεται σε συνέχεια των εκτεταμένων επεισοδίων την περασμένης εβδομάδας σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, την ώρα που το PKK έχει ουσιαστικά προαναγγείλει το σπάσιμο της εκεχειρίας με το κράτος του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν την περασμένη εβδομάδα είχε απευθύνει τελεσίγραφο στον Ερντογάν, ότι εάν δεν στηρίξουν τους Κούρδους της Κομπάνι έναντι του Ισλαμικού Κράτους, αυτό θα σημάνει αυτομάτως τον τερματισμό των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο επί του δημοσιεύματος.