Πέφτουν από τα δέντρα, ρυπαίνουν τους δρόμους οπότε γιατί να καταλήγουν στα σκουπίδια για λίπασμα, και όχι στο τηγάνι; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι Ιάπωνες και άρχισαν να ζεσταίνουν λάδι προκειμένου να βυθίζουν σε αυτό τα φύλλα από σφένδαμο

Η παράξενη αυτή νοστιμιά, το οικολογικό αυτό σνακ, σύμφωνα με το Kotaku.com, λέγεται «momiji» ή «momiji tempura» και μπορείτε να το βρείτε στην πόλη Minoh, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα φύλλα διατηρούνται σε βαρέλια με αλάτι για περίπου ένα χρόνο και ακολούθως τηγανίζονται αφού πρώτα βυθιστούν σε ένα γλυκό κουρκούτι.