Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της αντιπάλους της, της περιβαλλοντολόγου Μαρίνα Σίλβα, σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η εταιρεία Datafolha.

Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της νέας αυτής δημοσκόπησης, η Ρούσεφ κατέχει το 48% των ψήφων στις επαναληπτικές εκλογές έναντι του 41% της Σίλβα, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας όπου τα ποσοστά ήταν 49% και 41% αντίστοιχα.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, με τον πιθανό δεύτερο γύρο να διεξάγεται στις 26 του ίδιου μήνα.

Το ποσοστό υποστήριξης προς τη Ρούσεφ στον πρώτο γύρο των εκλογών φαίνεται πως παρέμεινε σταθερό στο 40% -σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε δημοσιοποιηθεί την Τρίτη-, ενώ το ποσοστό της Σίλβα παρουσίασε πτώση από το 25% στο 24%.

Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου, Αέσιου Νέβες, αυξήθηκε κατά από το 19% στο 20%.

Η δημοσκόπηση της Datafolha διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 12.022 ψηφοφόρων μεταξύ 1ης και 2 Οκτωβρίου και το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%.