Κατάφεραν… να συγκρουστούν. Παρά το γεγονός ότι άλλο πλοίο δεν έπλεε κοντά τους, το μοιραίο δεν απεφεύχθη. Το «εντυπωσιακό» του πράγματος είναι η ενέργεια του καπετάνιου του ενός τάνκερ, ο οποίος του έδωσε την πιο ακατάλληλη κατεύθυνση την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Δύο φορτηγά πλοία μετέτρεψαν τη διώρυγα του Σουέζ σε… πολεμικό πεδίο. Το γερμανικό Mv Colombo Express υπέστη ένα τεράστιο βαθούλωμα όταν το MV Maersk Tanjong με σημαία Σιγκαπούρης έπεσε πάνω του τη Δευτέρα στο βορειότερο άκρο του καναλιού στην Αίγυπτο. Ο καπετάνιος του δεύτερου ήταν σαν να μην είδε το πρώτο, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο, το Colombo προηγούταν όταν το έτερο τάνκερ το πλεύρισε και ενώ έπλεαν δίπλα δίπλα φαφνικά έκανε μια απότομη στροφή προς τα αριστερά και έπεσε πάνω του.

Τρία κοντέινερ που μετέφερε το γερμανικό πλεούμενο έπεσαν στη θάλασσα, ενώ οι ναυτικοί ενός άλλου πλοίου που βρισκόταν αρκετά πιο πίσω βιντεοσκόπησαν όλο το περιστατικό. Ευτυχώς, η μοναδική ζημιά ήταν το βαθούλωμα που έπαθε το Colombo Express. Κατά τα’ άλλα, τα πλοία αναγκάστηκαν να ρίξουν άγκυρα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μέρος του εμπορικού καναλιού για να περιμένουν τις Αρχές, που ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό, χωρίς να προκαλέσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς η διέλευση των πλοίων από το σημείο της σύγκρουσης είναι συνεχής.