Ελεύθερο άφησαν οι τζιχαντιστές έναν λιβανέζο στρατιώτη που κράταγαν όμηρο, ο οποίος, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ονομάζεται Καμάλ αλ Χουτζάιρι.

Οι τζιχαντιστές τον είχαν συλλάβει τον περασμένο μήνα κοντά στην μεθοριακή πόλη Άρσαλ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αγρόκτημα της οικογένειάς του, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφής ο λόγος της απελευθέρωσης του.

Οι τζιχαντιστές πιστεύεται ότι κρατούν αιχμαλώτους περίπου 15 λιβανέζους στρατιώτες και 15 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που συνελήφθησαν στη διάρκεια εισβολής ενόπλων, κάποιοι εκ των οποίων συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, στην Άρσαλ τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ αποκεφάλισαν δύο στρατιώτες που κρατούσαν αιχμαλώτους και το συνδεόμενο με την αλ Κάιντα Μέτωπο αλ Νόσρα σκότωσε έναν στρατιώτη. Συχνά κατηγορούν τον στρατό του Λιβάνου ότι συνεργάζεται με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία έχει στείλει μαχητές της να ενταχθούν στις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και επιδιώκουν την απελευθέρωση των κρατούμενων ισλαμιστών από τις λιβανικές αρχές.