Ένας υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος συνέκρινε σήμερα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, απαντώντας στον ισραηλινό ηγέτη που εδώ και εβδομάδες συγκρίνει τη Χαμάς με τους τζιχαντιστές.

«Ο Νετανιάχου προσπαθεί να σκορπίσει τον φόβο του Ισλαμικού Κράτους που διοικείται από τον Όμαρ αλ Μπαγκντάντι, όμως ξεχνά ότι και ο ίδιος διοικεί ένα Εβραϊκό Κράτος», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερεκάτ.

Ο Ερεκάτ έκανε τη δήλωση αυτή μία ημέρα μετά την ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη διάρκεια της οποίας είπε ότι «η μάχη του Ισραήλ εναντίον τη Χαμάς» είναι η ίδια με εκείνη που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία.

«Ο Νετανιάχου προσπαθεί να μετατρέψει μια πολιτική σύγκρουση στην περιοχή σε μια θρησκευτική», κατήγγειλε ο Ερεκάτ. «Θέλει να αποκαλούμε το Ισραήλ Εβραϊκό Κράτος και υποστηρίζει τους τρομοκράτες εποίκους που σκοτώνουν, καταστρέφουν και καίνε τεμένη και εκκλησίες (…) όπως οι άνδρες του Μπαγκντάντι σκοτώνουν και τρομοκρατούν».

Με τη χθεσινή του ομιλία ο Νετανιάχου «έκλεισε οριστικά την πόρτα στις προόδους προς μια λύση δύο κρατών στα σύνορα του 1967 και αρνείται κάθε σοβαρή πολιτική λύση», υπογράμμισε ο Ερεκάτ.