Τα περίχωρα της πόλης Κομπανί έπληξε σήμερα ο συνασπισμός που μάχεται κατά των τζιχαντιστών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, στα πρόθυρα της οποίας βρίσκονται πλέον οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το κέντρο του Κομπανί επλήγη για πρώτη φορά από τις ρουκέτες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι βρίσκονται από χθες, Δευτέρα, σε απόσταση 5 χλμ. απ’ αυτή την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

«Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός πραγματοποίησε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας δύο πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά του Κομπανί, όχι πολύ μακριά από την πόλη», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τη φύση των στόχων.

Σχεδόν είκοσι ρουκέτες, οι οποίες εκτοξεύθηκαν χθες από τους τζιχαντιστές εναντίον του κέντρου της πόλης, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία διευκρίνισε πως το Ισλαμικό Κράτος ουδέποτε είχε πλησιάσει τόσο πολύ από την αρχή της επίθεσής του στην περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες.

Αν πέσει το Κομπανί, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μεγάλη και συνεχή λωρίδα εδάφους στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.