Το Κόσοβο δεν είναι ακόμη ασφαλές από ριζοσπαστικές ομάδες με ακραίες θρησκευτικές τάσεις και είναι ακόμα υπό έρευνα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για δεσμούς με τέτοιες ροές και οι ενέργειες εναντίον τους δεν έχουν ολοκληρωθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Μπαϊράμ Ρετζέπι.

«Το Κόσοβο δεν είναι 100% ασφαλές από εξτρεμιστικά κινήματα και διεξάγονται έρευνες για μεγάλο αριθμό ατόμων» ανέφερε ο κ. Ρετζέπι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ζέρι της Πρίστινας.

Οι πρόσφατες συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των θεσμικών οργάνων του νόμου και της τάξης και τα εντάλματα σύλληψης, όπως τόνισε, εκδόθηκαν από την εισαγγελία και όχι από τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου σημείωσε ότι οι έρευνες αφορούν υπόπτους που πολέμησαν στη Συρία ή έχουν διασυνδέσεις με διαφορετικές ακραίες ομάδες.

Μέχρι τώρα απαγορεύθηκε η λειτουργία 14 μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για χρηματοδότηση και στήριξη τρομοκρατικών ομάδων, πρόσθεσε ο κ. Ρετζέπι.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε η ανάληψη δράσης, αλλά ανέφερε ότι οι θεσμοί του Κοσόβου δεν είχαν εκτελεστικές αρμοδιότητες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.