Κάθε μπουκιά θα μπορούσε να είναι και η τελευταία της. H Margot Wolk είναι μία από τις 15 γυναίκες που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ πριν τον ίδιο καθώς ο ίδιος πίστευε ότι ήθελαν να τον δηλητηριάσουν.

Κάθε φορά που δοκίμαζε μερικές πιρουνιές από το χορτοφαγικό φαγητό του Χίτλερ έτρεμε από το φόβο της. Λίγες ώρες μετά όταν διαπίστωνε ότι είναι ακόμα ζωντανή έκλαιγε από χαρά. Η δοκιμαστής φαγητού για τον Χίτλερ σε ηλικία 96 ετών σπάει τη σιωπή της.

Είναι η μοναδική από τα 15 κορίτσια που είχαν προσληφθεί για παρόμοιες δουλειές η οποία ζει ακόμα. Οι υπόλοιπες έπεσαν από τις σφαίρες του Κόκκινου Στρατού τον Ιανουάριο του 1945.

«Το φαγητό δεν είχε ποτέ κρέας, ήταν πάντα χορτοφαγικό» δήλωσε σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού του Βερολίνου RBB.

Και συνέχισε: «Υπήρχαν φήμες πως οι Βρετανοί θέλουν να δηλητηριάσουν το Χίλτερ. Δεν έτρωγε ποτέ κρέας. Μας έδιναν ρύζι, μακαρόνια, πιπεριές, καλαμπόκι και αρακά. Μερικά από τα κορίτσια έκλαιγαν από την πρώτη μπουκιά που έβαζαν στο στόμα τους. Φοβόντουσαν τόσο πολύ. Έπρεπε να φάμε όλη τη μερίδα που μας έβαζαν. Μετά περίμεναμε μια ώρα και κάθε φορά τρέμαμε για το αν θα αρρωστήσουμε. Κλαίγαμε σαν τα σκυλιά όταν συνειδητοποιούσαμε πως θα ζήσουμε».

Όσο για το πώς ξεκίνησε να κάνει αυτή τη «δουλειά» η ίδια εξηγεί ότι απλά προέκυψε.

Όταν το διαμέρισμά της βομβαρδίστηκε το 1941 και με τον άντρα της να υπηρετεί στον στρατό, πήγε να μείνει με την πεθερά της σε μια πρωσική πόλη που σήμερα ανήκει στην Πολωνία. Η πόλη βρισκόταν δίπλα στο αρχηγείο του Χίτλερ. Ο δήμαρχος, έναν ακραίος Ναζί την ανάγκασε να γίνει δουλέψει για τον Χίτλερ.

Κάθε μέρα ένας στρατιώτης των SS μάζευε με ένα μικρό λεωφορείο τα κορίτσια και τα πήγαινε στο σχολείο της περιοχής όπου ετοιμαζόταν το γεύμα του Χίτλερ. Η ίδια δεν είδε ποτέ τον Χίτλερ.