Οι κούρδοι μαχητές στη Συρία ζήτησαν στρατιωτική υποστήριξη από άλλες κουρδικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), για να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα αξιωματικός ένοπλης κουρδικής οργάνωσης.

‘Οπως δήλωσε στο Ρόιτερς μέσω Skype, ο Οτσαλάν Ίσο, ο υποδιοικητής των κουρδικών δυνάμεων στο Κομπανί, οι δυνάμεις του επιθυμούν στρατιωτική βοήθεια «σε όλα τα επίπεδα».

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν 16 κουρδικά χωριά στη βόρεια Συρία προελαύνοντας στην πόλη ‘Αιν αλ Αράμπ στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Ίσο και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ίσο, ο διοικητής της οργάνωσης YPG, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, για την προέλασή τους στην πόλη που στην κουρδική γλώσσα ονομάζεται Κομπανί.

Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι τα χωριά καταλήφθηκαν σε μια προέλαση του Ισλαμικού Κράτους που άρχισε χθες. «Έχουν μεγάλο αριθμό μαχητών», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς.