Tην επίσημη σελίδα της μικρής γαλλικής πόλης Μπιτς (Bitche) «έριξε» προσωρινά το Facebook καθώς ο αλγόριθμος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης «διάβασε» λανθασμένα το όνομα του χωριού ως την γνωστή βρετανική βρισιά bitch (σκύλα).

Σύμφωνα με το δήμαρχο της μικρής πόλης των 5.000 κατοίκων, που βρίσκεται στο νομό Μοζέλ στη βορειοανατολική Γαλλία, και συγκεκριμένα στην Αλσατία, η σελίδα «έπεσε» στις 19 Μαρτίου διότι σύμφωνα με το Facebook παραβίασε τους κανονισμούς. Η σελίδα αποκαταστάθηκε ξανά την Τρίτη.

«Στις 19 Μαρτίου, το Facebook μας ενημέρωσε ότι η σελίδα μας, Ville de Bitche, δεν είναι πια ενεργή διότι παραβίαζε τους κανονισμούς που ισχύουν για τις σελίδες στο Facebook», αναφέρει ο δήμαρχος Μπενουά Κιφέρ στη δήλωσή του.

«Η πόλη μας έπεσε θύμα κακής ερμηνείας του ονόματός της» τόνισε και άσκησε κριτική στα ανεπαρκή εργαλεία του Facebook σχετικά με την εποπτεία του περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Facebook στη Γαλλία επικοινώνησε με τον δήμαρχο για να τον ενημερώσει ότι η σελίδα έχει «ανέβει» ξανά και απολογήθηκε για το περιστατικό.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο BBC ότι η αναστάτωση αυτή οφείλεται σε λάθος και αποκαταστάθηκε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό.