Το «ματς της ειρήνης» οργανώνεται απόψε στο στάδιο Ολίμπικο της Αιώνιας Πόλης, με την συμμετοχή κυρίως παλαίμαχων διασημοτήτων και σημαντικών προσωπικοτήτων στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Φραντσέσκο Τότι, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ο Ρομπέρτο Μπάτζο.

Πρόκειται για έναν «διαθρησκειακό ποδοσφαιρικό αγώνα», μια πρωτοβουλία που οφείλεται σε έμπνευση του πάπα Φραγκίσκου και την υλοποίηση της οποίας ανέλαβε το καθολικό παιδαγωγικό ίδρυμα Scholas Occurrentes.

Οι εισπράξεις του αγώνα θα στηρίξουν το πρόγραμμα «μια Εναλλακτική ζωή», το οποίο στοχεύει στην δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγής σπουδαστών που θα προάγουν την ειρήνη και την αλληλοκατανόηση.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία έγιναν δεκτοί σήμερα από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

«Πέρα από την ευκαιρία να συγκεντρωθούν χρήσιμοι οικονομικοί πόροι, ο αποψινός αγώνας προσφέρει την πολύτιμη δυνατότητα να προαχθούν σημαντικές αξίες οι οποίοι συνδέονται με τον αθλητισμό: είναι ο διάλογος, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η κουλτούρα της φιλοξενίας, η τιμιότητα» δήλωσε μεταξύ των άλλων, ο Αργεντινός ποντίφικας.