Ο μασκοφόρος άντρας κρατάει στα χέρια του όπλο, φορά μια μακριά πράσινη, ολόσωμη φόρμα και κράνος και μοιάζει έτοιμος να προκαλέσει αιματοκύλισμα…

Με τη διαφορά ότι δε πρόκειται για επίθεση Ταλιμπάν, στη καρδιά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν-αλλά για ένα φιλικό παιχνίδι paintball.

Η άφιξη του paintball στο Αφγανιστάν μπορεί να ακούγεται περίεργο σε τρίτους, ιδίως σε μια χώρα που αντιμετωπίζει συνεχείς βομβαρδισμούς και επιθέσεις από τους αντάρτες Ταλιμπάν και ετοιμάζει τις δικές της δυνάμεις ασφαλείας για την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των ξένων στρατευμάτων που βρίσκονται επι του εδάφους του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Independent, αυτό δείχνει την άνοδο της εκκολαπτόμενης ανώτερης και μεσαίας τάξης που αναζητά αδιέξοδο στον ελεύθερο χρόνο της, καθώς ο αμερικανικός τρόπος ζωής έχει «διαρρεύσει» στη χώρα από το 2001 από την εισβολή των ΗΠΑ για την ανατροπή των Ταλιμπάν.
«Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους λίγη διασκέδαση», λέει ο Abbas Rizaiy, ο ιδιοκτήτης του «Eagle», ένα paintball club στο κέντρο της Καμπούλ.