Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε πριν μερικές εβδομάδες ένας 36χρονος βραζιλιάνος πιλότος, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Ο Αντόνιο Σένα όχι μόνο επέζησε από την συντριβή, αλλά κατάφερε να βγει αλώβητος από τη ζούγκλα (με τόσα άγρια ζώα μέσα της) ένα μήνα μετά και τελικά να διασωθεί σώος και αβλαβής, στις 6 Μαρτίου.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιανουαρίου, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στην αφιλόξενη και αχανή ζούγκλα. Πετούσε σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, όταν το μονοκινητήριο Cessna 210 αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο πιλότος αποφάσισε να κατευθύνει το αεροπλάνο σε μια σειρά από φοίνικες, εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κοντά θα βρισκόταν ένα ποτάμι και έστειλε σήμα κινδύνου από τον ασύρματο.

Ο ίδιος γλύτωσε απλές αμυχές και πέρασε τις υπόλοιπες 36 ημέρες προσπαθώντας να βρει τον δρόμο του, να αποφύγει να συναντήσει επικίνδυνα άγρια ζώα αλλά κυρίως να επιζήσει με όσα, λίγα και πρόχειρα, μπορούσε να φάει στο δάσος.

Αρχικά κατασκήνωσε κοντά στα συντρίμμια, ελπίζοντας ότι θα είναι ορατά από αέρος. Είδε αρκετές φορές να περνά από πάνω του αεροσκάφος, προσπάθησε να φωνάξει, μήπως και εντοπιστεί, αλλά μάταια.

Τελικά αποφάσισε ότι η μόνη του επιλογή ήταν να περπατήσει για να βρεθεί σε ένα κατοικήσιμο και ασφαλές μέρος. Μια απόσταση 25 χλμ. του πήρε να την διανύσει πάνω από ένα μήνα μέσα στο πυκνό δάσος. Εντόπισε το κοντινότερο ποτάμι και στη συνέχεια κινούνταν προς τα ανατολικά, με «οδηγό» του τον ήλιο. Τις ημέρες περπατούσε και το βράδυ κοιμόταν σε λόφους, καθώς υπέθετε ότι τα άγρια ζώα είναι πιο πιθανό να κυνηγούν κοντά στο νερό.

Έπειτα από περίπου 30 ημέρες και έχοντας ήδη χάσει 25 κιλά, άρχισε να έχει αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να επιζήσει τελικά. Τότε, άκουσε έναν ανέλπιστο ήχο από μακριά: ένα αλυσοπρίονο.

Το επόμενο πρωί το άκουσε ξανά. Συνέχισε να περπατά και το απόγευμα εντόπισε μια οικογένεια ντόπιων, που βρίσκονταν εκεί για να μαζέψουν καρπούς. Μαζί τους οι ντόπιοι είχαν ασύρματο, μέσω του οποίου επικοινώνησαν με έναν συγγενή του στον οποίο ζήτησαν να τηλεφωνήσει στη μητέρα του πιλότου και να την ενημερώσει ότι είναι ζωντανός.

Δείτε την στιγμή του εντοπισμού του: