Η Γαλλία διαθέτει «ανησυχητικές ενδείξεις» για την «απαράδεκτη» παρουσία ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, μετά τις παρόμοιες καταγγελίες που έκαναν η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο για το ίδιο θέμα.

«Πρέπει να σταματήσει ο βρόντος από τις ρωσικές μπότες στην ανατολική Ουκρανία», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών πριν από μια ομιλία του στο συνέδριο των Γάλλων πρεσβευτών στο Παρίσι. Λίγο αργότερα, μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 24, τόνισε ότι είναι πιθανόν να ενισχυθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Μόσχα δεν αλλάξει «κατεπειγόντως» στάση.

«Όταν μια χώρα στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις σε μια άλλη χώρα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και ενάντια στη θέληση της άλλης χώρας, αυτό το αποκαλούμε επέμβαση και είναι σαφέστατα απαράδεκτο», τόνισε. «Εάν η Ρωσία δεν αλλάξει κατεπειγόντως στάση, είναι πιθανό ότι οι κυρώσεις θα ενισχυθούν», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν καταγγείλει επίσης την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία ενώ το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τις «παράνομες στρατιωτικές ενέργειές της» στην περιοχή.

Η Ρωσία από την πλευρά της διαψεύδει ότι υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες εντός του ουκρανικού εδάφους.