O πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι θα είναι «ανυπόφορο και απαράδεκτο» εάν αποδειχθεί ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην ουκρανική επικράτεια, ενώ προειδοποίησε ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση θα οδηγήσει στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

«Εάν αποδεικνυόταν αληθές ότι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος, αυτό θα ήταν ανυπόφορο και απαράδεκτο» υπογράμμισε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος προέτρεψε τη Ρωσία να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να σταματήσει αμέσως κάθε στήριξη που προσφέρει στους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Εντούτοις, κάλεσε επίσης την κυβέρνηση του Κιέβου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις και να αποδεχθεί μια ευρεία αποκέντρωση για τους ρωσόφωνους πληθυσμούς στην περιοχή.

«Η Ευρώπη θα διατηρήσει τις κυρώσεις σε ισχύ, και θα τις επεκτείνει περαιτέρω εάν η κλιμάκωση ενταθεί. Δεν το επιθυμώ αυτό, διότι δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Ρωσίας ούτε προς το συμφέρον το δικό μας» υπογράμμισε ο Ολάντ.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα αποτελεί μια δύναμη του 21ου αιώνα εάν δεν σέβεται τους κανόνες», πρόσθεσε ο ίδιος.