Δύο Βρετανοί τζιχαντιστές θεωρείται πως αποτελούν το «κλειδί» για τον εντοπισμό της ταυτότητας του εκτελεστή του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει.

Ο ένας από αυτούς, ο 30χρονος Aine Davis, εγκατέλειψε πέρυσι το Λονδίνο προκειμένου να ταχθεί στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Όπως μεταδίδει η βρετανική Mirror, η 27χρονη σύζυγός του, Amal El-Wahabi, είχε καταδικαστεί για χρηματοδότηση τρομοκρατών. Πρώην έμπορος ναρκωτικών, γνωστός ως Biggz, ο Davis ασπάστηκε το Ισλάμ ενώ ήταν κρατούμενος στη φυλακή.

Η αστυνομία ερευνά διασυνδέσεις του με εξτρεμιστές στο Λονδίνο, ενώ δεν έχει αποκλειστεί από την έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας του εκτελεστή, ο οποίος αποτελεί μέλος μια ομάδας τριών Βρετανών τζιχαντιστών με το ψευδώνυμο «Μπιτλς».

Ένας δεύτερος πιθανός σύνδεσμος είναι ο 23χρονος ράπερ από το Λονδίνο, Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος εγκατέλειψε το αξίας 1 εκατομμυρίου σπίτι της οικογένειάς του στη Μέιντα Βέιλ για να ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία. Ο ίδιος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες του με όπλα.

Ο πατέρας του Adel Abdul Bary θεωρείται ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2012.