«Ωραίο» τρόπο για να σπάσει πλάκα βρήκε ένα φοιτητής, ο οποίος παρακολουθούσε έναν άστεγο να ψάχνει για φαγητό έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία.

Με τη βοήθεια ενός φίλου του ο 21χρονος Αντρέι Νταλάρτσουκ πλησίασε ξαφνικά τον 62χρονο άνδρα και τον αναποδογύρισε μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια έκλεισε και το καπάκι. Ο φίλος του βιντεοσκοπούσε κιόλας την… κρύα πλάκα και όταν έπιασαν από τα πόδια τον άτυχο Παβιέλ Λάμπκοβιτς και τον πέταξαν στον κάδο άρχισαν να γελάνε.

Μετά απομακρύνθηκαν τρέχοντας, αφήνοντας τον 62χρονο να κλωτσά τον κουβά προκειμένου να καταφέρει να ελευθερωθεί. Τα κατάφερε με τη βοήθεια μιας παρέας νεαρών που πέρασαν από το σημείο και τον βοήθησαν να βγει. Μόλις το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, η αστυνομία άρχισε να αναζητά τους δύο νεαρούς. Τους εντόπισε τελικά και ο 21χρονος Ντάλαρτσουκ κατηγορήθηκε για επίθεση, όχι όμως και ο φίλος του που κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του.

Πλέον, ο νεαρός «πλακατζής» καλείται να πληρώσει πρόστιμο περίπου 2.000 ευρώ, αφού έδειξε μεταμέλεια στο δικαστήριο και αναγκάστηκε να συναντήσει το θύμα του κατά πρόσωπο και να του ζητήσει «συγνώμη».