Είναι ένα σπίτι… φαινόμενο. Μικρό, αλλά παρόλα αυτά κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετο και προπαντός βολικό, καθώς μπορεί να πάει όπου θέλει ο ιδιοκτήτης του και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο τροχόσπιτο.

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους να βρίσκουν διάφορες λύσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα. Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ιδέας είναι Αμερικανοί και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται κίνημα, που ονομάζεται «Μικροσκοπικό Σπίτι». Το συγκεκριμένο που… κυκλοφορεί ένας άνδρας με την οικογένεια του, δεν έχει καμία σχέση –όσον αφορά στο μέγεθος- με ένα μέσο σπίτι στις ΗΠΑ.

Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ξύλο, διαθέτοντας το σουηδικό στυλ. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 τετραγωνικά μέτρα, αλλά διαθέτει τα πάντα. Στο κάτω μέρος υπάρχει σαλονάκι, κουζίνα, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές και στο επάνω… πάτωμα –που μοιάζει με σοφίτα- είναι η κρεβατοκάμαρα. Από τη στιγμή που το σπίτι… βγήκε στους δρόμους, ο κόσμος άρχισε να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι μια εταιρεία ανέλαβε να κατασκευάσει τέτοιου είδους τροχήλατα οικήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα κλασικά τροχόσπιτα.

Πλέον, τα προτιμούν πολλοί, από τη στιγμή που είδαν το πρώτο να κυκλοφορεί στους δρόμους. Ο εν λόγω κύριος που «λάνσαρε» την ιδέα το πηγαίνει όπου θέλει, δεν δεσμεύεται από φόρους –διότι δεν μένει για πολύ καιρό στην ίδια περιοχή- και παράλληλα αλλάζει και παραστάσεις κάνοντας από απλές βόλτες μέχρι εκδρομές.