Υπό κατάρρευση είναι η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή της. Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών, συνολικά 25 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις σημερινές εχθροπραξίες.

Νοσοκομειακές πηγές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη της Ράφα στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα και τους συμμάχους του για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τη νύχτα για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, η οποία θα συνοδευτεί από την έναρξη διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.

Ωστόσο, δύο ώρες μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας, οι σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ προειδοποιώντας για την εκτόξευση ρουκετών κοντά στη Ράφα, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στα πυρά τις Χαμάς.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε προειδοποιήσει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του, ενώ η Χαμάς διαβεβαίωσε ότι θα απαντούσε σε κάθε ισραηλινή επίθεση.